Platforma Obywatelska w Koronowie zdecydowanie protestuje przeciwko gloryfikacji reżimu komunistycznego przez Władze Koronowa. Ufundowanie tortu z podobiznami sekretarzy PZPRu z okzaji Dnia Nauczyciela jest niesmaczne. W Polsce obowiązuje ustawa zabraniająca propagowania symboli faszystowskich i komunistycznych. Koronowskie dzieci nie powinny być uczone zakłamanej historii!
Z poważaniem
Michał Tazbir
proponuję najpierw zapytać się winowajców o co im chodziło z tym tortem - a potem sie emocjonować - chociaż na pomorskiej nazwali ich głupcami !!! OSTRO !
również myślę , że to trochę nie na miejscu było - świętować z takim tortem.
No ale różne są ........ jak to mówią
_________________ pozdrawiam
site admin KWPI
^efcia^
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 8:40 am
Nowy kierunek promocji miasta? Były wadowickie kremówki, mogą być koronowskie torty
Żarty na bok.
O Koronowie głośno w całej Polsce. Już nawet Newsweek pisze, radiowa trójka mówi...
[ Dodano: Czw Paź 22, 2009 10:42 am ]
i jeszcze cytat z koronowa.pl:
Cytat:
Panie Michale Tazbir Gdzie Pan był, kiedy rada miejska próbowała zmienić nazwy komunistycznych ulic? Dlaczego Pan nie wspomógł przewodniczącego rady miejskiej? Jakie ma znaczenie tort, który został zjedzony, w porównaniu z nazwami ulic, które dalej propagują komunizm? Halo ! Panie Tazbir! Obudź się Pan! Skąd taka obłuda? No zapomniałem, że to jest Platforma Obywatelska. To jest norma. Co Pan jeszcze wymyśli ?
Do której pracuje koronowski Ratusz? Wpisy na księdze gości dotyczące p.Tazbira upubliczniane są np.o godz. 17? o 22? Władza płaci komuś specjalnie za nadgodziny? Z gminnej kasy?
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 1:21 am Protestujemy przeciwko gloryfikacji komunizmu!!
Szanowni Państwo.
Pozwolę sobie po raz ostatni ze swojej strony zabrać głos w tej sprawie.
W dniu 15.10.2009 na www.koronowo.pl ukazała się relacja z obchodów Dnia Edukacji Narodowej w Koronowie u dołu relacji znajdowało się zdjęcie tortu ze zdjęciami przywódców komunistycznej PRL w tym min.ze zdjęciem Bieruta-agenta NKWD. tekst nie zawierał opisu, skąd pochodził ów tort?, dlaczego znalazł się w Ratuszu podczas oficjalnych obchodów?nie zawierał informacji że był częścią zagadki historycznej. Relację przygotowała p.B.Stepa Dyr.Wydziału Oświaty.
W dniu 19.10.2009 o godz.14 w imieniu Koła PO w Koronowie zaprotestowałem przeciwko takiej publikacji na www.koronowo.pl i o sprzawdzenie zgodności z prawem takiej-pierwotnej wersji tekstu poprosiłem IPN!
Po interwencji red.Lewandowskiego z Pomorskiej w godzinach wieczornych dokonano modyfikacji tekstu umieszczając krótki opis.
Strona www.koronowo.pl jako oficjalna witryna Miasta i Gminy Koronowo powinna być redagowana ze starannością, a informacje powinny być logiczne i prawdziwe.
Uważam że gdyby urzędniczka która umieściła informację w internecie dopełniła staranności tzw."afery tortowej" by nie było.
Historia Polski jest zagmatwana i często bolesna. Osobiście uważam powinno się promować pamięć o ofiarach reżimu komunistycznego takich bohaterach jak rtm.Pilecki-zamordowany przez UB,czy ostatnio zmarły Marek Edelman.
Media żyją własnym życiem i kreują własną rzeczywistość-napisano gdzieś że jestem gdańskim radnym choć nigdy nie starałem się nawet zostać radnym Koronowa.
Dowód rzeczowy zjedzony, ale zachowała się dokumentacja fotograficzna. Prokuratorzy z gdańskiego IPN już zapoznali się z materiałem dowodowym. Cukiernikom grozi do dwóch lat więzienia gdyż w Koronowie propaguje się komunizm, na co przecież jest paragraf (art. 256 kk o zakazie propagowania totalitaryzmów).
poczytajcie też ponad 140 komentarzy pod artykułem....
[ Dodano: Pią Paź 23, 2009 9:58 am ]
i to na KONIEC !
Śledztwa IPN w sprawie tortu z Bierutem nie będzie
Jan Daniluk, asystent prasowy gdańskiego oddziału Instytutu Pamięci Narodowej, poinformował wczoraj, że IPN nie będzie zajmował się sprawą tortu z Koronowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum