Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

Strona Główna Koronowo - Miejskie Forum KWPI - Koronowska Witryna Prawniczo Informacyjna
Witaj na Niezależnym FoRuM KWPI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Pisz - Komentuj - Także - Twoja - Opinia - Jest - Ważna !!!

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy w Koronowie potrzebny jest basen?
Autor Wiadomość
PO Koronowo Płeć:Mężczyzna
PO Koronowo

PostWysłany: Sro Paź 07, 2009 8:23 pm   Czy w Koronowie potrzebny jest basen?  Odpowiedz z cytatem

Szanowni Państwo. Pozwalam sobie zapytać o opinie dotyczące pomysłu wybudowania w Koronowie basenu. Na taką inwestycję zdecydowało się Osielsko, w Bydgoszczy powstanie aqapark. Czy Koronowo powinno wydać ok.8 mln zł na basen, a może przeznaczyć takie środki na inny cel? Zapraszm do dyskusji.

Pozdrawiam
Michał Tazbir
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
autochton Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 8:59 am     Odpowiedz z cytatem

co to za pytanie ? jasne że jest potrzebny, a powstać powinien równolegle z hala widowiskowo sportową i juz dawno cieszylibysmy sie pięknym obiektem pływackim.

W Bydgoszczy jest chyba z 15 basenów i raczej pustkami nie świecą - zatem jak się Bydgoszcz decyduje na aquapark - to znaczy że takich obiektów nigdy za dużo.

Co z tego że mamy blisko jezioro - argumentów ze basen można wykorzystywać cały rok i na upartego 24h chyba nie trzeba przyblizać.

Dalej - nauka pływania czy lekcje W-F dla naszych koronowskich i okolicznych dzieci to chyba OCZYWISTA OCZYWISTOŚĆ :O)

Zatem ja jestem ZA !!! Idea
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kwpi Płeć:Mężczyzna
Administrator

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 5:45 pm     Odpowiedz z cytatem

również jestem za i myślę, że większość mieszkańców Koronowa i okolic również.

Dyskusja raczej nie jest potrzebna (chociaż mogę się mylić).
Myślę, że rozprawianie nad pomysłem czy nasze pociechy i my dorośli również moglibyśmy w zdrowy sposób spędzać czas wolny nie ruszając się poza nasze miasteczko jest jak dyskusja czy chciałbyś być zdrowy , piękny i bogaty...

Jasne, że koszty są wysokie ale czy zdrowie naszych dzieci i mieszkańców nie jest najważniejsze ?

Myślę, że argumenty autochtona same w sobie są wystarczające.

Idąc dalej myślę , że środki pozyskiwane na budowę takich obiektów sportowych to nie te same środki co budowa dróg i np. kanalizacji.

Zatem myślę, że nie można stawiać pytania: "... czy wolisz basen czy asfalt na np. ul. przemysłowej".

O basenie mówiło się jeszcze przed budową Hali Widowiskowo Sportowej (ten temat podzielił swego czasu naszych mieszkańców) - ale teraz, jeżeli w Ratuszu byłaby wola aby tego dokonać - to ja podpisuję się pod tym jak to mówią "obama ręcyma".

Very Happy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
damianm Płeć:Mężczyzna
x

PostWysłany: Pią Paź 09, 2009 10:30 am     Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że basen w Koronowie jest potrzebny. Taka potrzeba w Naszym mieście jest już od wielu lat. Jeśli basen powstanie to będzie to z korzyścią dla wszystkich mieszkańców gminy. Basen ma powstać koło hali sportowo-widowiskowe, jeśli tak się stanie będzie to centrum sportu z prawdziwego zdarzenia. Oczywiście, że drogi są ważne, ale basen przyda się nie tylko dla zabawy. W Koronowie jest wiele dziec, które korzystałyby z niego w celach rehabilitacyjnych. W przyszłym roku ma powstać dokumentacja związana z budową basenu i trzeba tylko czekać kiedy zostanie on oddany do użytku.
Powrót do góry
PO Koronowo

PostWysłany: Sob Paź 10, 2009 6:16 am   basen  Odpowiedz z cytatem

8 mln ma kosztować budowa. Może wiecie jaki jest roczny koszt utrzymania basenu?
Powrót do góry
Łysy Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Sob Paź 10, 2009 7:07 pm     Odpowiedz z cytatem

ale taki basem moze na siebie zarabiać - przecież bilety wstępu nie sa tanie w innych miastach to ok. 8 zł za godzina/osoba. pozatym róznego rodzaju szkoły nauki pływanie które będą wynajmować tory pływackie, wodny aerobic itp. Myslę że powinno byc ok. Very Happy
Powrót do góry
PO Koronowo

PostWysłany: Sob Paź 10, 2009 7:21 pm   basen  Odpowiedz z cytatem

Wszystko sprowadza się do rachunku ekonomicznego. Planując taką inwestycję należy policzyć wszystkie wydatki i wpływy. Budżet jest kluczem.
Powrót do góry
roolnik1970 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Nie Paź 11, 2009 10:02 pm     Odpowiedz z cytatem

dyskusji o basenie bylo juz wiele i nie ma sensu ich ponawiac,pytajac czy basen jest potrzebny czy nie,moim zdaniem sprawa basenu to kwestia czasu i bedzie on u nas napewno,wczesniej czy pozniej
Powrót do góry
damianm Płeć:Mężczyzna
x

PostWysłany: Wto Paź 13, 2009 10:04 am     Odpowiedz z cytatem

Lepiej niech będzie prędzej:D
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu