Wysłany: Sro Paź 07, 2009 8:23 pm Czy w Koronowie potrzebny jest basen?
Szanowni Państwo. Pozwalam sobie zapytać o opinie dotyczące pomysłu wybudowania w Koronowie basenu. Na taką inwestycję zdecydowało się Osielsko, w Bydgoszczy powstanie aqapark. Czy Koronowo powinno wydać ok.8 mln zł na basen, a może przeznaczyć takie środki na inny cel? Zapraszm do dyskusji.
co to za pytanie ? jasne że jest potrzebny, a powstać powinien równolegle z hala widowiskowo sportową i juz dawno cieszylibysmy sie pięknym obiektem pływackim.
W Bydgoszczy jest chyba z 15 basenów i raczej pustkami nie świecą - zatem jak się Bydgoszcz decyduje na aquapark - to znaczy że takich obiektów nigdy za dużo.
Co z tego że mamy blisko jezioro - argumentów ze basen można wykorzystywać cały rok i na upartego 24h chyba nie trzeba przyblizać.
Dalej - nauka pływania czy lekcje W-F dla naszych koronowskich i okolicznych dzieci to chyba OCZYWISTA OCZYWISTOŚĆ :O)
również jestem za i myślę, że większość mieszkańców Koronowa i okolic również.
Dyskusja raczej nie jest potrzebna (chociaż mogę się mylić).
Myślę, że rozprawianie nad pomysłem czy nasze pociechy i my dorośli również moglibyśmy w zdrowy sposób spędzać czas wolny nie ruszając się poza nasze miasteczko jest jak dyskusja czy chciałbyś być zdrowy , piękny i bogaty...
Jasne, że koszty są wysokie ale czy zdrowie naszych dzieci i mieszkańców nie jest najważniejsze ?
Myślę, że argumenty autochtona same w sobie są wystarczające.
Idąc dalej myślę , że środki pozyskiwane na budowę takich obiektów sportowych to nie te same środki co budowa dróg i np. kanalizacji.
Zatem myślę, że nie można stawiać pytania: "... czy wolisz basen czy asfalt na np. ul. przemysłowej".
O basenie mówiło się jeszcze przed budową Hali Widowiskowo Sportowej (ten temat podzielił swego czasu naszych mieszkańców) - ale teraz, jeżeli w Ratuszu byłaby wola aby tego dokonać - to ja podpisuję się pod tym jak to mówią "obama ręcyma".
Oczywiście, że basen w Koronowie jest potrzebny. Taka potrzeba w Naszym mieście jest już od wielu lat. Jeśli basen powstanie to będzie to z korzyścią dla wszystkich mieszkańców gminy. Basen ma powstać koło hali sportowo-widowiskowe, jeśli tak się stanie będzie to centrum sportu z prawdziwego zdarzenia. Oczywiście, że drogi są ważne, ale basen przyda się nie tylko dla zabawy. W Koronowie jest wiele dziec, które korzystałyby z niego w celach rehabilitacyjnych. W przyszłym roku ma powstać dokumentacja związana z budową basenu i trzeba tylko czekać kiedy zostanie on oddany do użytku.
ale taki basem moze na siebie zarabiać - przecież bilety wstępu nie sa tanie w innych miastach to ok. 8 zł za godzina/osoba. pozatym róznego rodzaju szkoły nauki pływanie które będą wynajmować tory pływackie, wodny aerobic itp. Myslę że powinno byc ok.
dyskusji o basenie bylo juz wiele i nie ma sensu ich ponawiac,pytajac czy basen jest potrzebny czy nie,moim zdaniem sprawa basenu to kwestia czasu i bedzie on u nas napewno,wczesniej czy pozniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum